Pedikűr

A lábápolás fontossága

Lábaink naponta nagy terheket viselnek el, testünk teljes súlyát hordják, állandóan használatban lévő, nélkülözhetetlen testrészeink. Életünk során kb. 50 ezer km-t teszünk meg. A lábápolás fontossága nem csak esztétikai okokból jelentős, de komoly betegségeket is meg tudunk előzni vele.

Egészségünk tükre a köröm…

A lábápolás nem csak az elváltozások eredményes kezelésében merül ki, hanem segít a problémás láb kialakulásának megelőzésében is. Az év minden szakában fontos a rendszeres pedikűrözés.

 Nyáron a lábfejünk is közszemlére kerül, a divatos cipők – melyek többnyire műanyagból készültek és műanyag talpúak – gyakran nagyon mutatósak, ám nem biztos, hogy kellemes napi viseletnek bizonyulnak. A szandálviselős évszak visszatérő gondja a sarkak bőrének megvastagodása, kirepedezése.

 Télen mikor a lábkörmök több hónapig vastag cipőbe vannak zárva, gyakran szárazak, töredezettek, a szűk cipők viselete bizony bőrkeményedéseket okozhat a sarkunkon és a talpunkon.

A pedikűr helyre állítja a lestrapált, elnehezedett lábak vízháztartását, kisimítja a sarokrepedéseket. elkerülhetsz olyan alattomos és fájdalmas – sokszor az otthoni helytelen pedikűrözés miatt kialakuló – betegségeket, mint a körömágy-gyulladás vagy a bőrvastagodás a talpon, a benőtt köröm.

 

Szánj időt a pedikűrösre.

 A jól ápolt láb a szépség és egészség része!

Hozzászólás