Reflexológia

„az egészség egy egyszerű érintéssel kezdődik”

Az érintés bármilyen jóindulatú formája gyógyító hatással van ránk, így a talpmasszázs is.

A reflexzóna-terápia azon az elven alapul, miszerint minden belső szerv és szervrendszer leképeződik a talpon és a lábfejen. Az egyes reflexpontok ingerlése vérkeringést javító, gyógyító, tápláló és energiakeltő hatással van a megfelelő szervre. Ha masszírozódik a talp, masszírozódnak a belső szervek is.A talpak a lábak állapota komoly befolyásoló tényezője az egészségnek.A betegség ott indul útjára, ahol energetikai hiány vagy többlet mutatkozik.

Kinek ajánlom?

A talpmasszázs mindenki számára ajánlott, aki szeretné magát ellazítani, kicsit ki szeretne lépni a mindennapok hajszájából, egy kis feltöltődésre vágyik vagy csak szeretné megerősíteni az immunrendszerét, hogy ellenállóbbá váljon a betegségekkel szemben, segít a szervezet harmonizálásában. A talpak reflexpontjain keresztül kifejtett nyomás hatására a még kezdődő, fizikailag nem érzékelhető betegségek is feloldhatók, kiváló diagnosztikai lehetőség az olyan problémák feltárására, amelyek még éppen kezdeti szakaszban vannak. A talpmasszázs legfontosabb küldetése a megelőzés, betegségek esetén kiegészítő terápiaként javasolt, ajánlott még betegségből való felépülés megtámogatására mint rehabilitációs kezelés.

Reflexológia jótékony hatása:

A betegségek kialakulásának leggyakoribb oka a stressz. A fejfájás, a migrén, a nyak, a vállak, a hát merevsége és feszülése, az emésztési problémák, az immunrendszer csökkent ellenállóképessége, a gyakori fertőző betegségek, a magas vérnyomásmegjelenésének fő oka a stressz.

A reflexológia egyik legfontosabb jótékony hatása, hogy ellazít, nyugtat és pihentet. Ezt napjainkban egyre nehezebben érjük el, engedjük meg magunknak. A  kezelés eredménye az egész testre kihat, nemcsak a kezelt zónákra. Fizikálisan és mentálisan is segíti a szervezetet, támogatja az egészséget. Hatására a stressz okozta tünetek enyhülnek, jobban érezzük magunkat testileg, fizikailag és ennek következménye, hogy lelkileg is jobb állapotba kerülünk. Jobb lelkiállapotban a stresszes helyzeteket is jobban tudjuk kezelni és ez segít megelőzni a betegségeket.

Hozzászólás